Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser budyniowy z migdałami

Składniki:

  • 1 op. budyniu czekoladowego
  • 1 op. budyniu cappuccino
  • 1 l mleka
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 szkl. śmietanki kremowej
  • 1 fix bitej śmietany
  • 2 łyżki płatków migdałowych

    Sposób wykonania:
    Budynie przygotować według opisu na opakowaniu po czym czekoladowy budyń rozlać do pucharków a gdy ostygnie wyłożyć warstwę budyniu cappuccino.
    Odstawić do ostygnięcia.
    W między czasie migdały uprażyć na suchej patelni a śmietanę ubić na sztywną z fixem i cukrem.
    Bitą śmietanę rozłożyć na budyniu i posypać migdałami.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *