Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser budyniowo-migdałowy

Składniki:

  • op. budyniu śmietankowego
  • 1 ½ szkl. mleka
  • łyżka masła
  • 2 łyżki cukru
  • 80 dag migdałów
  • 2 łyżki śmietanki
  • ½ szkl. wiórków kokosowych

    Sposób wykonania:
    1 szklankę mleka razem z masłem i cukrem doprowadzić do wrzenia po czym dodać budyń wymieszany z resztą mleka.
    Cały czas mieszając trzymać jeszcze na ogniu około 2 minut.
    Po tym czasie lekko ochłodzić, dodać śmietankę i zmiksować na puch, wówczas dodać pokrojone migdały oraz kokosowe wiórki.
    Delikatnie wymieszać i przełożyć do pucharków.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *