Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Deser bananowy z likierem

Składniki:

  • 6 bananów
  • 3 mandarynki
  • półtorej szklanki bitej śmietany
  • 6 łyżek likieru czekoladowego
  • pół tabliczki gorzkiej czekolady
  • garść rodzynków

Sposób wykonania:

  1. Banany umyć, obrać ze skórki, pokroić w grube plastry. Mandarynki umyć, obrać, podzielić na cząstki, oczyścić z błonek. Owoce ułożyć w pucharkach, polać likierem. Bitą śmietanę przełożyć do szprycy, wyciskać na owoce. Posypać deser czekoladą startą na tarce o dużych oczkach. Udekorować osączonymi wiśniami lub cząstkami cytrusów.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *