Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Delikatny mus z dorsza

Składniki:

  • ½ kg filetów z dorsza
  • kajzerka
  • ½ szkl. mleka
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • 2 dag startego żółtego sera
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania;
    Filety oraz pokrojona bułkę zalać mlekiem i odstawić na 10 minut.
    W między czasie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas zmielić ją razem z bułką i filetami.
    Następnie wbić do masy jajka i całość odkładnie wyrobić po czym dodać jeszcze ser.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Masę przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni i piec około 30 minut.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Elżbietę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *