Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czulent wegetariański

Składniki:

    • kotlety sojowe
    • ząbek czosnku
    • sól i pieprz do smyka
    • majeranek
    • włoszczyzna kostka rosołowa
    • oliwa
    • jajko

Sposób wykonania:

  1. Kotlety sojowe gotowe (albo ulepione granulatu sojowego, kaszy mannej i otrębów owsianych, obtoczone w białku).
    Kotlety gotuje w kostce warzywnej z posiekanym czosnkiem i suszoną włoszczyzną, posypane majerankiem, solą i pieprzem.
    Potem wyjmuje i smażę na oliwie obtoczone w białku i ew. żółtku
    fix gulaszowy gotuje z kaszą jaglaną perłową i fasolką (może być z puszki), wrzucam kotlety na koniec.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marzenkampw

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *