Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czeski gulasz

Składniki:

  • 2 grube parówki
  • 5 -6 ziemniaków
  • papryka w proszku
  • kminek
  • kostka rosołowa
  • trochę mąki do zagęszczenia
  • sól,
  • pieprz

    Przygotowanie:
    Parówki kroimy na małe kawałki, wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Troszkę podsmażamy i posypujemy obficie papryką. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i zalewamy wszystko wodą.
    Wrzucamy kostkę rosołową, dużo kminku, sól i pieprz do smaku. Kiedy już ziemniaki są miękkie, zagęszczamy wszystko mąką.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *