Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czerwony barszcz z grzybkiem

Składniki:

 

  • pęczek włoszczyzny
  • ¾ kg buraków czerwonych
  • kilka suszonych grzybów
  • 1 łyżka masła
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób wykonania:

  1. Buraki obrać po czym połowę zetrzeć na tarce a resztę pokroić w plasterki.
    Następnie plastry buraków zalać wodą, dodać grzyby oraz pokrojoną włoszczyznę, ugotować wywar.
    Starte buraki zalać szklanką wody, dodać masło i doprawić solą oraz sokiem z cytryny i również ugotować wywar.
    A koniec oba wywary przecedzić i połączyć.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

     

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Elę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *