Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czerwone cebule pieczone w folii na grillu

Składniki:

    • 4 czerwone cebule
    • 4 łyżki masła
    • 4 łyżeczki rosołu w proszku
    • sól, pieprz
    • 4 łyżeczki białego wytrawnego wina


    Sposób przyrządzenia:

    Cebulę obrać nie odcinając podstawy z której wyrastają korzenie. Ostrym nożem naciąć cebulę wzdłuż na krzyż nie dokrawając do końca aby cebula się nie rozdzieliła na ćwiartki. Każdą cebulę umieścić na odpowiednio dużym kawałku folii aluminiowej, przyprawić solą i pieprzem, obsypać rosołem instant, dodać masło i po uformowaniu pakietu przed jego zamknięciem dodać wino. Pakiet szczelnie zamknąć zawijając dokładnie folię. Piec 30 – 40 minut na średnio gorącym grillu. Przed końcem pieczenia ostrożnie aby się nie oparzyć rozwinąć folię celem odparowania nadmiaru wytworzonego sosu. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *