Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czereśnie i krem z kawą

Składniki:

  • 25 dag śmietankowego sera
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietanki kremowej
  • ¾ szkl. cukru pudru
  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 1 l wydrążonych czereśni

    Sposób wykonania:
    Kawę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i ostudzić.
    Następnie żółtka utrzeć razem z cukrem pudrem po czym nie przerywając mieszania dodawać stopniowo kawę oraz śmietankę.
    Dokładnie połączyć po czym stopniowo dodawać ser.
    Na sam koniec dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Na dnie pucharków ułożyć czereśni  i zalać je kremem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *