Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowy piernik

 

Składniki:

  • cukier 1 szklanka
  • jajka 6 sztuk
  • mąka 1 szklanka
  • czekolada gorzka 2 tabliczki
  • masło 1/2 kostki
  • sok z pomarańczy 1/2 szklanki

 

 

Sposób przyrządzenia:
W rondelku należy roztopić masło i czekoladę. Następnie przestudzić.
Żółtka należy połączyć z cukrem i utrzeć na puszystą masę. Dodać mąkę
oraz sok z pomarańczy. Wszystko należy dokładnie wymieszać. Do masy
należy dodać schłodzoną czekoladę z masłem. Białka należy ubić na
sztywną pianę, następnie dodać ją do ciasta i delikatnie wymieszać.
Ciasto należy piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *