Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowa babka Ilony

Składniki:

  • masło 175 dag
  • cukier puder 1,5 szklanki
  • aromat do ciast 2 łyżki
  • jajka 2 sztuki
  • mąka 1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia 2,5 łyżeczki
  • mleko 1,5 szklanki
  • kakao 2 łyżki

    Sposób przyrządzenia:
    Do miseczki wkładamy masło, cukier i zapach waniliowy, następnie
    dokładnie ucierać do uzyskania lekkiej, a przy tym puszystej masy.
    Ciągle mieszając, stopniowo dodawajmy jajka. Przesiewamy mąkę do
    osobnego naczynia, dodajemy proszek do pieczenia oraz kakao. Następnie
    na przemian dodajemy mieszankę mączną i mleko do masy maślanej, cały
    czas ucieramy. Wylewamy powstałe ciasto do kwadratowej blachy o boku 20
    cm, natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia, najlepiej brązowym.
    Ciasto pieczemy około godziny.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *