Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekoladowa babeczka Celiny

Zastanawiasz się co przygotować dziś na deser? Upiec pyszne czekoladowe babeczki przepisu Celiny. Składniki przepisu: jogurt naturalny, jajka, mąka, kakao oraz cukier.   
 

Składniki:

  • 1/2 szkl jogurtu naturalnego
  • 1 szkl cukru
  • 1 i 1/2 szkl mąki
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jaja
  • 3 łyżki cukru trzcinowego
  • 1/4 szkl mleka
  • szczypta soli

Sposób wykonania:

  1. Do pierwszej miski należy przesiać mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia i soli.
    Dodać cukier i cukier trzcinowy oraz kakao.
    Do drugiej miski wbić jajka.
    Wlać mleko i jogurt naturalny.
    Razem dokładnie wymieszać.
    Wówczas połączyć suche składniki z mokrymi.
    Gotowe ciasto przelać do foremek na muf finki do ¾ ich wysokości.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 15 minut.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *