Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czekolada domowa

Składniki:
– pół kostki margaryny
– 1 szklanka cukru
– 3 łyżki cukru waniliowego
– 3 łyżki kakao
– pół paczki mleka w proszku
– 1/4 szklanki wody

Sposób przyrządzenia:
Taką czekoladę robiła nam moja mama kiedy byliśmy dziećmi – to taki smak dzieciństwa. Margaryne z cukrem roztopić stale mieszając, dodać cukier waniliowy, wodę i kakao. Odstawić z ognia ,przestudzić ,dodać mleko i dobrze wymieszać. Wylewamy na talerz a gdy ostygnie wstawiamy do lodówki -możecie dodać do niej bakalie lub orzechy .
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *