Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Czarna rzodkiew ze śmietaną

Składniki:

  • 2 czarne rzodkwie
  • 2 czerwone cebule
  • ¾ szkl śmietany
  • cukier
  • sól
  • biały pieprz
  • 4 liście sałaty
  • pomidor
  • zielenina

Sposób wykonania:
Rzodkiew obrać ze skórki po czym zetrzeć ją na tarce o dużych oczkach.
Następnie oprószyć solą oraz cukrem i przełożyć na sito aby odsączyła się z soku.
W między czasie drobno posiekać cebulę i dodać ja do rzodkwi.
Natomiast śmietanę lekko spienić trzepaczką i doprawić do smaku solą, cukrem oraz białym pieprzem.
Sosem polać warzywa i przełożyć na półmisek wyłożony liśćmi sałaty.
Udekorować cząstkami pomidora.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *