Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cynamonowe Tortille z Truskawkową Salsą

Składniki:

  • 4 tortille
  • 2 łyżki roztopionego masła
  • 2 łyżki cukru
  • ¾ łyżeczki cynamonu 
      Salsa truskawkowa:
  • około ½ litra posiekanych świeżych truskawek
  • łyżka posiekanej świeżej mięty
  • ½ łyżeczki utartej skórki z limonki
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 1 ½ łyżki miodu

    Sposób przygotowania:
    Salsa: Wymieszaj składniki sosu: 6truskawki, miętę, miód sok i skórkę z limonki – odstaw do lodówki na godzinę.
    Posmaruj obie strony tortilli roztopionym masłem. Wymieszaj cukier z cynamonem i posyp mieszanką tortille. 
    Należy je piec w temperaturze 190 stopniu na posmarowanej masłem blasze przez około 10 minut aż się zezłocą. Upieczone tniemy na trójkąty i podajemy z uprzednio przygotowaną salsą.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *