Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cynadry wołowe

 

Składniki:

  • ½ kg cynaderek
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • kostka rosołowa
  • kromka suchego chleba
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Cynaderki dokładnie umyć po czym wrzucić na wrząca wodę, gotować około 10 minut.
    Po tym czasie odcedzić a gdy ostygną dokładnie oczyścić i pokroić na plasterki.
    Następnie przełożyć je do rondla z rozgrzanym masłem.
    Dodać posiekana cebule i dusić razem w trakcie podlewając rosołem.
    Gdy cynadry będą miękkie zagęścić sos startym na tarce chlebem.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *