Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z wołowiny Marty

 

Składniki:

 

  • 2 łyżki masła
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka mielonego kardamonu
  • łyżka mielonej kolendry
  • łyżeczka mielonego kuminu
  • łyżeczka musztardy
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • łyżeczka pieprzu
  • Łyżka octu winnego z jabłek
  • 1 1/3 kg wołowiny gulaszowej
  • 3 pomidory
  • 3 wołowe kostki rosołowe rozpuszczone w 3 szklankach wrzątku
  • 1 ½ szkl białego ryżu

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek.
Następnie dodać kardamon, kolendrę, kumin, musztardę, sól oraz pieprz.
Dokładnie wymieszać i dodać ocet, pokrojone mięso i posiekane pomidory.
Gotować pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie wlać bulion i gotować kolejną godzinę.
Wówczas dodać ryż i gotować pod przykryciem aż ryż wchłonie cały płyn.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *