Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z rzodkiewki, ziemniaków i groszku

Składniki:

  • 15 czerwonych rzodkiewek pokrojonych w plastry
  • 8 małych, ugotowanych ziemniaków pokrojonych na ćwiartki
  • ½ szklanki zielonego groszku konserwowego lub fasolki
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki (lub mniej)
  • ½ łyżeczki ostryżu
  • ½ łyżeczki soli

Sos:

  • 1 łyżka oliwy
  • po ½ łyżeczki kminku, ziaren gorczycy, granulowanego czosnku
  • curry ilość wg uznania


Sposób przyrządzenia:

Przygotować sos. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać pozostałe składniki, chwilę smażyć mieszając. Dodać cebulę, chwilkę podsmażyć aż stanie się szklista, dodać rzodkiewkę i po kilu minutach smażenia dodać ziemniaki i zielony groszek oraz pozostałe składniki, smażyć 3 minuty ostrożnie mieszając. Podawać na gorąco.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *