Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z koziny z ziemniakami

Składniki:

  • 1 kg koziny
  • 500 g ziemniaków
  • 1 papryczka chili
  • 1 pęczek zielonej cebulki
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki łagodnego curry w proszku
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Mięso pokroić w kostkę i wymieszać go z posiekanym czosnkiem, curry, cebulką oraz papryczką i tak odstawić na noc.
    Następnego dnia strząsnąć z mięsa marynatę i zarumienić go na rozgrzanym oleju po czym podlać go wodą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.
    Gdy mięso będzie prawie miękkie dodać jarzyny z marynaty oraz ziemniaki pokrojone w kostkę.
    Dusić jeszcze na małym ogniu około 40 minut.
    Na koniec doprawić do smaku solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *