Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z bakłażanów

Składniki:

  • 1 bakłażan
  • 1 główka rzymskiej kapusty
  • 500 ml mleczka kokosowego
  • 250 ml śmietanki kokosowej
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki pasty curry
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 125 ml bulionu jarzynowego
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Cebulę pokroić w póplasterki, które zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać pastę curry.
    Wymieszać i smażyć około 1 minuty.
    Po tym czasie dodać posiekany czosnek, imbir, bulion oraz mleczko kokosowe.
    Całość doprowadzić do wrzenia.
    W między czasie bakłażana przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki i dodać do reszty składników.
    Po 3 minutach dodać również cukinię pokrojoną w plasterki a po następnych 3 minutach dodać liście szpinaku i sałaty.
    Podlać całość śmietankę kokosową i doprowadzić do wrzenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *