Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Curry z ananasem i krewetkami

Składniki:

  • 800 g krewetek tygrysich
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 4 pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 ½ łyżki łagodnego proszku curry
  • 12 papryczki chili
  • 1 ananas
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek i curry smażyć około 1 minuty po czym dodać posiekaną papryczkę oraz pokrojone pomidory.
    Smażyć kilka minut po czym dodać obranego, pokrojonego w kostkę ananasa oraz mleczko kokosowe.
    Doprowadzić całość do wrzenia i wrzucić krewetki, dusić jeszcze około 5 minut i doprawić do smaku solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *