Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia zapiekana z serem mozzarella

Składniki:

  • 50 dkg pokrojonego w plastry sera mozzsarella
  • 1 duża pokrojona w plastry cukinia
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • 4 jajka
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Plastry cukinii obtoczyć w mące wymieszanej z przyprawami. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim plastry cukinii z obydwóch stron lekko rumieniąc. Żaroodporną formę do pieczenia nasmarować masłem, układać w niej warstwami cukinię, ser i ponownie cukinię. Przyprawić. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez 10 minut, wyjąć, wlać zmiksowane, przyprawione jajka i piec kolejne 10 minut. Podawać na gorąco.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *