Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia z mielonym mięsem

 

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa
  • 1 kg cukinii
  • 2 cebula
  • łyżka masła
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 150 ml wytrawnego białego wina
  • pęczek koperku
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Cukinię przekroić wzdłuż na połówki po czym pokroić je plasterki.
    Następnie posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle.
    Wówczas dodać do niej mięso i smażyć na dużym ogniu.
    Doprawić do smaku pieprzem oraz sosem sojowym.
    Wrzucić do mięsa cukinię oraz wlać wino.
    Całość delikatnie przemieszać i pozostawić na ogniu kolejne 15 minut.
    Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *