Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia w chrupiącej panierce Oli

Wyszukaj swój ulubiony przepis i ciesz się znakomitym smakiem. Cukinia w chrupiącej panierce Oli to nasza dzisiejsza propozycja. Lista zakupów: cukinia, jajka i bułka tarta. 
 

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 2 jajka
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób wykonania:

  1. Cukinię umyć pod bieżącą wodą.
    Następnie dokładnie ją osuszyć papierowym ręcznikiem.
    Wówczas pokroić ją na niezbyt cienkie plastry.
    Oprószyć je solą oraz pieprzem.
    Następnie do miski wbić jajka i dokładnie roztrzepać.
    Zanurzać w nich plastry cukinii.
    Na koniec obtoczyć je w bułce tartej.
    Tak przygotowane kłaść na patelni z rozgrzanym olejem.
    Smażyć  z obu stron, aż panierka ładnie się zarumieni.
     

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *