Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cukinia pod serową skorupką

 

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ szkl. posiekanej cebuli
  • 2 szkl. cukinii
  • sól
  • pieprz
  • 1 szkl. sosu marinara
  • ¼ szkl. startego sera mozarella
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Cebulę posiekać po czym przesmażyć ją na rozgrzanej oliwie.
    Wówczas dodać pokrojoną cebulę.
    Oprószyć całość solą oraz pieprzem i smażyć około 4 minut.
    Po tym czasie dodać jeszcze sos marinara i trzymać na ogniu do miękkości cukinii.
    Miękką cukinię posypać serem i pozostawić jeszcze na ogniu do momentu, aż ser się roztopi.
    Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *