Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Comber barani z lebiodką i żółtym serem

Składniki:

  • 1 kg combra
  • łyżeczka suszonej lebiodki
  • 5-6 ząbków czosnku
  • sok z cytryny
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 ½ szkl. zsiadłego mleka
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Zsiadłe mleko wymieszać z sokiem z cytryny po czym zalać mięso i wstawić na noc pod przykryciem do lodówki.
    Następnego dnia wyjąć mięso z marynaty, osuszyć i natrzeć go ząbkami czosnku roztartym z solą, pieprzem, olejem oraz lebiodką.
    W mięsie zrobić kilka nacięć, w które włożyć po grubym plastrze sera.
    Na koniec zawinąć mięso w folię aluminiową posmarowaną masłem
    Ułożyć w brytfannie i wstawić do rozgrzanego piekarnika na około 90-100 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *