Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciuknie faszerowana nadzieniem z dyni i sera

Składniki:

  • 600g dyni
  • 6 dużych cukinii
  • 8 łyżek startego parmezanu
  • 8 krakersów amaretti
  • sól
  • pieprz
  • 50 g masła

    Sposób wykonania:

    1. Obraną dynię pokroić w kostkę i zalać dużą ilością osolonej wody, gotować ok. 20 minut.
      W między czasie cukinie przekroić na połówki i wydrążyć miąższ, który razem z dynią zmiksować i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Następnie dodać do masy połowę startego parmezanu oraz herbatniki, dokładnie wymieszać i napełnić wydrążone cukinie.
      Ułożyć je w brytfannie wysmarowanej masłem, posypać je resztą parmezanu.
      Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać ok. 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *