Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cietrzewie z kasztanami

Składniki:

  • 2 cietrzewie
  • 4 łyżki masła
  • ½ szkl. bulionu
  • 1 szkl. śmietany
  • 20 dag kasztanów
  • 2 szkl. mleka
  • sól

    Sposób wykonania:
    Cietrzewie oprószyć solą i ułożyć w żaroodpornym  naczyniu.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 30 minut co jakiś czas polewając wrzątkiem.
    Po 30 minutach zalać cietrzewie śmietaną wymieszaną z bulionem.
    Dusić je jeszcze pod przykryciem do miękkości.
    W między czasie kasztany sparzone wrzątkiem obrać ze skórki po czym zalać je mlekiem wymieszanym z masłem i ugotować.
    Przed podaniem cietrzewie ułożyć na półmisku i polać kasztanowym sosem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *