Składniki:
• 1,5 szklanki oleju
• 2 szklanki cukru
• 3 łyżki kakao Deco Moreno
• 6 jajek
• 3 szklanki mąki
• 5 średnich pokrojonych w kostki jabłek posypanych grubo cynamonem
• łyżeczka proszku do pieczenia
• (jak ktoś ma ochotę można dla smaku dodać rodzynki i orzechy włoskie)
Sposób przyrządzenia:
Ubić cukier z olejem, dodać całe jajka, następnie kakao i proszek do pieczenia, dodać mąkę. Gdy wyzej wymienione produkty złączą się wystarczająco, dodać owoce (wraz z rodzynkami i orzechami)i wymieszać. Rozłożyć ciasto na blaszce.
Piec w ok.175 st. przez 50 minut. Życzę smacznego!
Witam
właśnie zrobiłam to ciasto,ale wyszło bardzo gęste więc dolałam trochę mleka.nie wiem jakie wyjdzie bo dopiero się piecze.Jeszcze się odezwe
Witam
właśnie zrobiłam to ciasto,ale wyszło bardzo gęste więc dolałam trochę mleka.nie wiem jakie wyjdzie bo dopiero się piecze.Jeszcze się odezwe
pycha
tylko wyszło trochę za mokre od jabłek.Może trzeba je troche wysuszuć.
khekhe – błąd nazwy
to nie powinno sie nazywać jabłecznik, jabłecznik to cydr- napój alkoholowy 5-6% z sfermentowanego soku jabłkowego, to jest ciemna szarlotka :]