Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina z papryką i grzybami

Składniki:

  • 1,2 kg cielęciny
  • 2 cebule
  • pęczek natki pietruszki
  • 200 g pomidorów
  • 200 g zielonej papryki
  • ½ szkl białego wytrawnego wina
  • 250 g świeżych grzybów
  • 2 łyżki musztardy
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka smalcu

Sposób wykonania;
Grzyby oraz mięso pokroić w kostkę, pomidory w plasterki a paprykę w paseczki całość wymieszać i dodać posiekaną natkę pietruszki oraz cebulę zeszkloną na rozgrzanym smalcu.
Następnie wlać wino, dodać musztardę i posolić do smaku.
Wymieszać i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po tym czasie całość dzielimy na kilka równych części, które zawinąć w folię aluminiową i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec do miękkości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *