Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina z kaparami w cytrynowym sosie

Składniki:

  • 1 kg cielęciny bez kości
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki kaparów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 szklanka bulionu drobiowego
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Cytrynę dokładnie obrać ze skóry i białej włókniny, pokroić na części, usunąć pestki.  Umyte o osuszone mięso pokroić na porcje, obsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju, przyprawić. W rondlu doprowadzić do wrzenia bulion, dodać steki, powoli dusić aż będą miękkie, a sos się zredukuje. Dodać cytrynę i kapary, chwilę podgrzewać i podawać.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *