Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina w szarym sosie

Składniki:

  • 1,5 kg cielęciny
  • 3-4 łyżki masła
  • 3 szkl. bulionu
  • 3 cebule
  • 5-7 ziaren ziela angielskiego
  • garść suszonych smardzów
  • ½ szkl. octu estragonowego
  • sól

    Sposób wykonania:
    Na początku mięso namoczyć w osolonej wodzie po czym pokroić go w plastry.
    Następnie plastry mięsa obtoczyć w mące  i obsmażyć na rozgrzanym maśle, wówczas zalać je 3 szklankami bulionu.
    Wrzucić jeszcze posiekaną cebulę oraz ziele angielskie.
    Doprawić do smaku solą i ugotować.
    Na sam koniec dodać grzyby oraz ocet estragonowy.

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Magdę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *