Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina duszona z warzywami

Składniki:

  • 25 dkg cielęciny
  • 1 duża marchewka
  • 20 dkg miąższu dyni lub cukinia
  • 15 dkg różyczek brokuł
  • 1 łyżka oleju
  • ½ szklanki śmietany kremówki
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:

    Warzywa umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu rozgrzać olej, dodać pokrojone w kostkę mięso, lekko obrumienić, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać przyprawy, dusić aż mięso będzie „dochodziło” Dodać warzywa, dusić do miękkości. W miarę potrzeby podlewać wodą. Gdy wszystkie składniki będą odpowiednio miękkie dodać śmietanę, wymieszać, skorygować smak przyprawami i podawać z ulubionymi dodatkami

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *