Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęcina duszona z majerankiem

Składniki:

  • 1 kg cielęciny przedniej
  • 2 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • kieliszek białego wina

Sposób wykonania:
Cielęcinę oczyścić i osuszyć po czym oprószyć ja solą oraz pieprzem.
Następnie natrzeć majerankiem oraz rozgniecionym czosnkiem.
Na rozgrzanym tłuszczu przesmażyć cielęcinę z każdej strony po czym wlać 1 szklankę gorącej wody.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 2 godzin.
W trakcie duszenia dolewać wodę oraz przewracać mięso.
Na sam koniec duszenia wlać jeszcze kieliszek białego wina.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *