Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Cielęca wątróbka z jabłkami

Składniki:

  • 600 g wątróbki cielęcej
  • ½ szkl. mleka
  • 2 cebule
  • 2 winne jabłka
  • 3 łyżki masła
  • sól
  • łyżeczka pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Wątróbkę namoczyć w mleku po czym odcedzić i pokroić w plastry.
    Następnie na 1,5 łyżki rozgrzanego masła zeszklić posiekaną cebulę, wówczas dodać jabłka starte na tarce i przez chwilę smażyć po czym doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    W między czasie na osobnej patelni rozgrzać resztę masła i obsmażyć wątróbki, po czym oprószyć je solą i pieprzem, przełożyć je do jabłka i cebuli i przez chwilę dusić jeszcze razem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *