Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto ze śliwkami na spodzie

Składniki:

  • ½ kostki masła
  • filiżanka przetartych biszkoptów
  • śliwki węgierki
  • cynamon
  • 3 jajka
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 1 szkl. mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • cukier puder

    Sposób wykonania
    :

    Formę wysmarować tłuszczem po czym posypać ją pokruszonymi biszkoptami.
    Następnie na dnie ułożyć połówki śliwek przecięciem do góry po czym posypać je cynamonem.
    Natomiast jajka ubić z dodatkiem cukru po czym nie przerywając mieszania dodać make oraz proszek do pieczenia.
    Wylać ciasto na śliwki i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *