Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto z jabłkami Beaty

Składniki:

    • 4 jajka
    • 1 szkl. cukru
    • 1,5 szkl. mąki
    • łyżeczka proszku do pieczenia
    • ½ kostki margaryny
    • 2 łyżki mleka
    • jabłka
    • cynamon

    Sposób wykonania;
    Do 4 żółtek wsypać 1 szkl. cukru i całość dokładnie utrzeć, wówczas dodać mąkę wymieszaną ż z proszkiem do pieczenia oraz wlać roztopioną margarynę i mleko.
    Dokładnie wymieszać i na koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Ciasto wylać na brytfannę i ułożyć na nim kawałki jabłek,.
    Posypać całość cynamonem oraz cukrem i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut.

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Beatę

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *