Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto waflowe z jabłkami

Składniki:

  • 2 kwadratowe wafle
  • 1 kg kwaśnych jabłek
  • 250 g cukru
  • Sok z cytryny
  • 100 g migdałów
  • 100 g smażonej skórki pomarańczowej
  • kolorowa posypka

Sposób wykonania:

  1. Obrane jabłka pokroić w kosteczkę, którą posypać cukrem i smażyć na małym ogniu , aż powstanie jednolita masa.
    Wówczas dodać do jabłek sok z cytryny i skórkę pomarańczową.
    Wymieszać i trzymać na ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie rozsmarować ją na waflach.
    Udekorować posypką i migdałami.
    Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *