Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto serowe Ilony

Składniki:

  • twaróg chudy 20 dag
  • cukier biały 10 dag
  • olej 8 łyżek
  • mleko chude 7 łyżeks
  • mąka 35 dag
  • proszek do pieczenia 1 opakowanie
  • sól 1 szczypta

    Sposób przyrządzenia:
    Twaróg po odciśnięciu z nadmiaru wody należy włożyć do miski i utrzeć z
    białym cukrem, mlekiem oraz olejem. Mąkę pszenną należy wymieszać z
    proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli, następnie przesiać przez
    sito do masy twarogowej. Wszystkie składniki należy szybko zagnieść,
    owinąć filią aluminiową i wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Po
    kilku godzinach rozwałkować je, przełożyć na standardową blachę i piec
    45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *