Składniki:
-
- 1/2 kg mąki (tortowa)
- 1 szczypta soli i cukru
- 1/2 paczki suszonych drożdzy do pieczenia
- półtorej szklanki letniej wody
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki wymieszac na elastyczne ciasto, w razie potrzeby doodać większą iliść wody. ciasto nie może być za mokre musi odchodzić od rąk.Podzielić na 3 równe częśći, w razie potrzeby można spokojnie jedną częć zamrozić na inn ą okazję. Ciasto pieczemy w temp. 150C z termoobiegiem a w zwykłym piekarniku 170C około 12-15 min, smacznego….
:))
może będzie dobre 😉
lusia
Ja tez robie pizze na kruchym ciescie.
TO JEST DOBRY PRZEPIS
SZUKALEM SZUKALEM I ZNALAZLEM A TAK NAPRAWDE TO SPRAWDZALEM CO LUDZIE WYMYSLAJA I TO JEST DOBRY PRZEPIS POLECAM JEDNAK PRZEMROZENIE CIASTA + DODATEK OEJU ROSLINNEGO LUB OLIWY… 🙂
A RERSZTA PRZEPISOW NA TEJ STRONIE DOTYCZACA CIAST DO PIZZY JEST DO DUPY…
uncja
zaraz sobie zrobie jak nie dobre to wezzzz