Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto Maria

 

Składniki:

  • 3 szkl mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • ½ szkl oliwy z oliwek
  • 3 jajka
  • 1 szkl cukru
  • cukier waniliowy
  • tłuszcz i bułka tarta

Sposób wykonania:

  1. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
    Następnie jajka utrzeć z dodatkiem cukru po czym nie przerywając ucierania dodawać stopniowo oliwę z oliwek, mąkę oraz mleko.
    Całość dokładnie wymieszać, dodając na koniec jeszcze cukier waniliowy.
    Powstałe ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *