Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto malinowe Joanny

 

Składniki:

  • 350 g mąki
  • 150 g cukru pudru
  • 3 jajka
  • ½ szkl. śmietany
  • łyżeczka aromatu waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g masła
  • masło
  • bułka tarta
  • 500 g malin
  • cukier puder

 

Sposób wykonania:

  1. Jajka z dodatkiem cukru ubić na białą masę po czym dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę.
    Całość dokładnie wymieszać i dodać jeszcze stopione masło oraz aromat.
    Ponownie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.
    Na cieście rozłożyć owoce.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *