Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto jogurtowe Julianny

Składniki:

    • 4 jaja
    • 250 g cukru
    • 150 g margaryny
    •  250 g jogurtu
    • 400g mąki
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 2 duże dojrzałe gruszki
    • płatki migdałowe


    Sposób wykonania:

    Margarynę roztopić i wystudzić. Mąkę przesiać z proszkiem. Jaja wymieszać z cukrem, dodać jogurt i margarynę, ubić mikserem do połączenia się składników. Gruszki obrać, pokroić i udusić. Ciasto wylać do wyłożonej papierem blaszki (ok. 25x35cm), na ciasto wykładać paseczki masy gruszkowej. Piec w temp. 180 st. ok. 45minut. Gotowe ciasto posypać płatkami migdałowymi.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Ekspresowy konkurs bakaliowy" przez mariwanna.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *