Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto czekoladowe z orzechami i migdałami

Składniki:

  • 100 g cukru
  • 6 jajek
  • 1 ¼ kostki masła
  • 3 tabliczki czekolady
  • 150 g orzechów włoskich
  • 150 g migdałów

    Sposób wykonania:

    Czekoladę razem z migdałami i orzechami zmiksować.
    Następnie masło razem z cukrem i żółtkami utrzeć na jednolitą masę, wówczas dodać orzechy, czekoladę i migdały.
    Całość dokładnie wymieszać.
    Na sam koniec dodać białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *