Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto cytrynowo-serowe

Składniki:

  • 1 łyżka stopionego masła
  • 175 g zmielonych migdałów
  • 55 g mąki
  • 150 g masła
  • 200 g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 200 g ricotty
  • starta skórka i sok z 3 cytryn

    Sposób wykonania:
    Masło utrzeć z dodatkiem cukru po czym dodać żółtka i całość dokładnie ubić.
    Następnie dodać sok i skórkę z cytryny, ricottę a na koniec mąkę wymieszaną z migdałami.
    Całość dokładnie połączyć i dodać jeszcze białka ubite na sztywną pianę, delikatnie połączyć.
    Przełożyć ciasto do formy wysmarowanej masłem i wyłożonej papierem pergaminowy,.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *