Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasto cappuccino Anny

 Składniki:

  • 3 serki homogenizowane waniliowe
  • 2 opakowania biszkoptów
  • 3 łyżki żelatyny
  • 5 żółtek
  • 3/4  szkl cukru
  • 1 margaryna
  • 2-3 łyżki kawy rozpuszczonej w 1,5szklanki wody
  • 2 szklanki mleka w proszku (najlepiej Łaciate)
  • 1 całe jajko

    Sposób wykonania:
    Ukręcić całe jajo z cukrem, oddzielnie ukręcić margarynę a następnie
    połączyć. Dodać serki, mleko w proszku i żelatynę
    rozpuszczoną w pół szklanki wody.

    Na spód dużej blachy kładziemy biszkopty namoczone w kawie, na to
    wylewamy przygotowaną masę, następnie znów biszkopty – masa -biszkopty.
    Można polać polewą.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Annę Naumowicz

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *