Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka piwne

Składniki:

  • 4 szkl. mąki pszennej
  • 2 kostki margaryny
  • 1 szkl. piwa
  • szczypta soli
  • 2 łyżki tłuszczu
  • konfitura
  • cukier puder

    Sposób wykonania:
    Mąkę przesiać razem z solą po czym posiekać razem z margaryną.
    Następnie małymi porcjami wlewać piwo zagniatając ciasto.
    Gotowe ciasto rozwałkować i pokroić na 5 cm kwadraty.
    Na każdym rozłożyć po łyżeczce konfitur i zlepić rogi.
    Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 30 minut.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *