Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka orzechowo-bananowe

Składniki:

  • 300 g mąki
  • 50 g posiekanych orzechów
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 dojrzale banany, rozgniecione widelcem
  • 125 g masła (roztopionego)
  • 175 g cukru
  • 75 g jogurtu naturalnego
  • 2 jajka
  • 1 op. cukru waniliowego

Sposób wykonania:

  1. Mąkę wymieszać z solą i proszkiem do pieczenia po czym dodać jogurt, roztopione masło, cukier oraz cukier waniliowy.
    Wbić jeszcze jajka i na końcu dodać jeszcze banany oraz posiekane orzechy.
    Całość dokładnie wyrobić.
    Nakładać ciasto do małych foremek i piec około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *