Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciastka o smaku migdałów Izy

 

Składniki:

  • 30 dag mąki tortowej
  • 25 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • 10 dag płatków migdałowych
  • cukier puder do posypania

Sposób wykonania:

  1. Mąkę przesiać razem z cukrem pudrem.
    Wówczas dodać masło i razem posiekać.
    Dodać jeszcze posiekane migdały i całość dokładnie zagnieść na gładkie ciasto.
    Wówczas wstawić go do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować i foremkami lub szklanką wyciąć ciasteczka.
    Ułożyć je na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni i piec około 7 minut.
    Udekorować według własnych upodobań.

Liczba porcji: 7

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *