Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ciasteczka zawijane

Składniki:

  • 2/3 szkl. drobnego cukru
  • ¾ szkl. zmielonych migdałów
  • ¼ szkl. mąki
  • 2 białka
  • 1 jajko
  • 4 łyżki stopionego masła
  • łyczka cukru waniliowego
  • mąka
  • 150 g czekolady
  • 2 łyżki masła
  • kilka kropli aromatu waniliowego

    Sposób wykonania:
    Mąkę wymieszać z cukrem i mąką po czym wlać roztrzepane białka oraz jajko.
    Całość dokładnie zmiksować i dodać masło oraz cukier waniliowy.
    Dodać odrobinę wody aby wszystkie składniki dobrze się połączyły.
    Z ciasta formować małe paluszki, które układać na blasze obsypanej mąką.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 30 stopni na 10 minut.
    W miedzy czasie czekoladę roztopić razem z masłem i doprawić aromatem waniliowym po czym posmarować nią ciasteczka po upieczeniu.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *